23948sdkhjf

Conrad Tyrsén Årets konditor

Sveriges bagare & konditorer har utsett Conrad Tyrsén från Lux Dessert & Choklad i Stockholm utsågs till Årets Konditor 2009.
Conrad Tyrsén vann utmärkelsen i kamp med fyra andra finalister efter fem timmars sockerbakning. Den vinnande tårtan bestod av guavakräm, passionsfrukt, kiwi, kokosbavaroise, vit choklad, tabasco och i botten daqouise, en slag mjuk marängbotten.

–Conrad Tyrsén gjorde en mycket jämn tävling från tårta till pralin, han följde temat, harmoniserade smakerna och arbetade rent och metodiskt. En värdig vinnare i tuff konkurrens med övriga på prispallen, säger Tony Olsson, ordförande i juryn för Årets Konditor, i ett pressmeddelande.
Årets Konditor är det svenska mästerskapet för professionella konditorer och arrangeras av Sveriges Bagare & Konditorer. Tävlingen anordnades första gången 1988 och sedan 2003 avgörs tävlingen i samband med Chokladfestivalen på Nordiska museet. Förutom titeln Årets Konditor 2009, får vinnaren även ett stipendium om 40 000 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062