23948sdkhjf

Europas första allergicertifierade restaurang

Kurs- och konferensanläggningen Ågrenska utanför Göteborg har fått rätten att sätta Astma- och Allergiförbundets logotyp Tryggare Mat på dörren.
Kurs- och konferensanläggningen Ågrenska har nu Europas första allergicertifierade restaurang. Därmed har man fått rätten att sätta Astma- och Allergiförbundets logotyp Tryggare Mat på dörren.

Märkningen ingår i ett utbildningskoncept som tagits fram av Astma- och Allergiförbundet i samarbete med SHR och certifieringsföretaget LRQA Sverige AB. Restauranger som vill certifiera sig utbildas, inspekteras och skriver kontrakt på att arbeta enligt fastlagda kriterier.

En fjärdedel av Sveriges befolkning uppger att de reagerar på mat på något sätt. Och detta är något som Ågrenska märkt av.
– Vi upplever att matallergi har blivit allt vanligare och vill genom Tryggare Mat visa att vi tar de här frågorna på allvar. Nu sporras vi att bibehålla vår höga ambitionsnivå på området, säger Eva Henrikson Wirén Restaurang- och konferensansvarig på Ågrenska

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063