23948sdkhjf

Idrottsborgarrådet vill se nyttigare mat på kaféer

Kaféerna på idrottsanläggningarna i Stockholm serverar i dag alldeles för fet och onyttig mat. Det tycker idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt som nu vill se en hälsosammare inriktning.
I en skrivelse till idrottsnämnden skriver hon och flera andra allianspolitiker att den onyttiga maten borde bytas bort till förmån för en tydlig hälsoinriktning.
”Vi tycker helt enkelt att fritöser och inplastade dammsugare inte riktigt hör hemma på våra idrottsanläggningar”, säger idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).
Men, även om Robert Rhawi, kafébiträde på Eriksdalsbadets kafé, tycker att förslaget låter som en bra tanke så menar han att det inte är det som kunderna är sugna på efter ett dopp i simbassängen.
”Vi säljer det som kunderna efterfrågar och det är framförallt onyttig mat istället för hälsosam mat. Det kan bero på att det framförallt är barn och inte vuxna som handlar här", säger han i en intervju till SVT.
Idrottsborgarrådet hoppas nu att förslaget ska leda till att fler matställen öppnas i kommunens sportanläggningar. Dessutom vill hon att kaféerna och restaurangerna ska bli en naturlig samlingsplats, så som flera av Stockholms museer har lyckats med.
”Att kunna äta hälsoinriktat på dessa anläggningar ska vara en lika viktig del som att man kan gå och motionera. Dessutom skulle fler och mer unika ställen inte bara öka trivseln i lokalerna, de skulle också kunna locka till sig stora mängder mat- och kafégäster som tillför ekonomiska resurser åt både entreprenörerna, idrottsföreningarna och Stockholms kommun”, menar Madeleine Sjöstedt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126