Jakten på Sveriges VM-kock har börjat
Förra året tog Sveriges Jonas Lundgren ett sensationellt silver i världens mest prestigefyllda kocktävling Bocuse d'Or. Nu börjar arbetet med att hitta den svenske kandidaten till tävlingen 2011. Senast den 19 oktober ska tävlingsrecepten vara inskickade.
- Tävlandet är en fantastisk möjlighet att spetsa sin karriär och lära sig oerhört mycket, säger Mathias Dahlgren, som vann guld i Bocuse d’Or 1977 och nu är president i svenska Bocuse d’Or Akademien samt domare i Bocuse d’Or.
Råvarorna denna gång är hälleflundra och kalvkött. Juryn i Sverige består av representanter för Gastronomi Sverige samt några inbjudna kockar från andra länder.
Prissumman för vinst i Bocuse d’Or i Lyon är 20 000 Euro.
Några viktiga datum:
19 oktober – tävlingsrecepten ska vara inskickade
20 november – sker den svenska uttagningen på Restaurangakademien i Stockholm
7-8 juni 2010 Bocuse d’Or Europe i Genève
25-26 januari 2011 Bocuse d’Or i Lyon
För mer information:
www.gastronomisverige.se