23948sdkhjf

Sayan Isaksson till VM i sushi

Sayan Isaksson från Esperanto/Råkultur är en av sju kockar i världen som kvalificerat sig till Seven Sushi Samurai.

Sayan Isaksson från kritikerrosade japanska restaurangen Råkultur är en


av sju utvalda kockar i världen som kvalificerat sig för att tävla i


Seven Sushi Samurai – VM i japansk matlagning - som äger rum den 14


november i London. I tävlingen skapar varje kock en signatur-sushibit som serveras till 350 personer som sedan röstar tillsammans med en proffsjury på 10 personer, i år ryktas det att Gordon Ramsey är en av jurymedlemmarna. Sayan Isakssons tävlingsbit heter “Wild salmon in tranquility” där tanken bakom är att använda hela laxen, inte bara de ädlare delarna. Lite "head-to-tail" på lax helt enkelt. Biten innehåller bland annat lättrökt skotsk vildfångad lax, papperstunt skuren rättika, noriblad och bakad foie gras, krispigt laxskinn och en svart emusion på laxfett från fiskens mage.Det är andra året i rad som en svensk kock har


lyckats ta sig till tävlingen. Förra året deltog Malmöbaserade


sushikocken Pontus Johansson som sensationellt tog hem en andraplats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062