Hallå….Jonas Rejholt, produktchef på Jästbolaget
Ni startar ett innovationscenter för bakning, berätta?– Ja, vi har byggt ett innovationsbageri där vi ska utveckla nya produkter och där vi ska utbilda bagare och konditorer.Hur blir det när ett företag startar utbildningsverksamhet?– Vi är tre aktörer, Jästbolaget och Kåkå som ägs av Orkla och sedan ska vi samarbeta med Sveba-Dahlén som levererar bageriutrustningar. Vi ska verka för en gemensam plattform i Stockholm och det kommer att handla om vidareutbildningar av konditorer och bagare och i första hand blir det kortare kurser.Kommer ni inrikta er på dagligvaruhandel?– Inte i nuläget men det kan bli så i framtiden för vi har allt som behövs för det.Varför gör ni det här?– Det ger oss publicitet och det är alltid positivt.Hur går det för jästen i dessa surdegstider?– Det går bra och man använder ju jäst även i surdeg, det är en vanlig missuppfattning att man inte gör det. Men vi har en speciell ny surdegsblandning som vi kallar bagarens jästmix och den hoppas vi på.Camilla Myrsten