Hallå….Jonas Rejholt, produktchef på Jästbolaget
– Ja, vi har byggt ett innovationsbageri där vi ska utveckla nya produkter och där vi ska utbilda bagare och konditorer.
Hur blir det när ett företag startar utbildningsverksamhet?
– Vi är tre aktörer, Jästbolaget och Kåkå som ägs av Orkla och sedan ska vi samarbeta med Sveba-Dahlén som levererar bageriutrustningar. Vi ska verka för en gemensam plattform i Stockholm och det kommer att handla om vidareutbildningar av konditorer och bagare och i första hand blir det kortare kurser.
Kommer ni inrikta er på dagligvaruhandel?
– Inte i nuläget men det kan bli så i framtiden för vi har allt som behövs för det.
Varför gör ni det här?
– Det ger oss publicitet och det är alltid positivt.
Hur går det för jästen i dessa surdegstider?
– Det går bra och man använder ju jäst även i surdeg, det är en vanlig missuppfattning att man inte gör det. Men vi har en speciell ny surdegsblandning som vi kallar bagarens jästmix och den hoppas vi på.
Camilla Myrsten