23948sdkhjf

Ekosnaps från Snälleröds

Fem ekologiskt framställda snapsar är oktobernyheten från Snälleröds.

I oktober lanserar Snälleröds Bryggeri ett fempack med helt ekologiskt framställda snapsar. Produkten kommer att finnas i Systembolagets ordinarie sortiment och består av ett fempack med små flaskor om 5 centiliter med spännande örtblandningar och kryddsmaker. Snälleröds Ångbränneri etablerades redan 1901 och drivs idag av Eric Berntson. I sann ekologisk anda verkar Snälleröds för att bevara och förädla svenska dryckestraditioner.- Vi vill värna om den svenska dryckeskulturen och vi ser klara paralleller med den skånska whiskykulturen, säger Eric Berntsson. Traditionen med snaps och brännvin har funnits ända sedan 1400-talet i Sverige, men tyvärr är snapsdrickandet en tradition som liksom många andra svenska traditioner på väg att dö ut.Detta vill Snälleröds ändra och hoppas på att få liv i snapskulturen genom att erbjuda hög kvalité och nya spännande smaker.På Snälleröds används hantverksmässiga och traditionella metoder i skapandet av snaps. Ingredienserna är rakt igenom ekologiska för den ursprungliga och rena smakens skull och inga färdiga aromer används. Snälleröds har en ekologisk certifiering vilket innebär att alla råvaror som används i snapsarna är ekologiskt odlade och produktionen sker enligt gamla beprövade metoder. Fempacket består av:Snälleröds Mäskdrängens AkvavitEn klar och ren akvavit. Mäskdrängens Akvavit har en tydlig kummin och fänkålsdoft samt inslag av citrus och lakrits. Smaken ger en äkta akvavitkänsla, precis så som akvavit smakade förr i tiden.Herr Berntssons BeskEtt malörtsbrännvin med mjuk och elegant malörtsbeska, med en trevlig avrundande sötma. Snälleröds använder Malört från skånska Norrviddinge. Herr Berntsson Besk passar kyld som traditionell snaps till sill och andra skandinaviska anrättningar. Snälleröds Bokhållarens Akvavit Fyllig och torr akvavit som den gamle bokhållaren föredrar. Läckert ljusgrön i färgen med anis, kummin och fänkål i botten samt friska apelsintoner. Akvavit hör till de populäraste snapsarna både till jul, påsk, midsommar och i kräfttider. En aromatisk akvavit som aperitif eller digestiv (före respektive efter maten) ligger också i tiden. Snälleröds Jungfruns VårbrännvinEtt varmt och örtigt brännvin, med tydlig citruston. Jungfuns Vårbrännvin passar ypperligt till vår traditionella helgmat vid midsommar, jul och påsk Jungfrun är kryddad med klassiska akvavitkryddor med tillägg av koriander och citron. Allt är väl avrundat och kryddorna pekoreras under en längre tid.Snälleröds Brännmästarens AkvavitEn ljuvlig snaps som Brännmästaren själv älskar. Kryddorna består av anis och fänkål med en bas av kummin. Brännmästarens Akvavit är välbalanserad och lagrad och avnjutes med fördel till silltallriken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078