23948sdkhjf

Wasa Allé premieras av Slow Food

Wasa Allé tilldelas Slow Food Göteborgs allra första premiering. Bakom Wasa Allé står Mats Nordström.

Wasa Allé arbetar för god, ren och rättvis mat med gastronomisk känsla. Mats Nordström säger i en kommentar om premieringen att Wasa Allés filosofi är


att jobba med modern medveten mat.– Med modern menar vi på Wasa Allé moderna tillagningsmetoder och design.


Medveten är ett stort och viktigt ord, det betyder att vi är medvetna i våra


val av råvaror och att råvarorna har varit rättvist behandlade. Svensk


matlagning med fokus på närproducerat, ekologiskt och rättvist. Vi för gamla


matlagningstraditioner vidare i vår Wasa Källare och i något modernare stil


på Wasa Allé, säger han.


Wasa Allé hämtar både grönsaker, kött och ost från närliggande gårdar och


fisken de serverar är fiskad både på ett uthålligt sätt och på nära håll.


Även drycker så som vin, kaffe och öl, är antingen närproducerat, ekologiskt


eller rättvisemärkt.


Slow Food startade 1986 i Italien och är en global rörelse som verkar


lokalt. I dag finns den i över 100 länder och i Sverige finns 15 lokala


föreningar. Slow Food verkar för den gastronomiska mångfalden och rörelsens


ledord är gott, rent och rättvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063