Wasa Allé premieras av Slow Food
Wasa Allé arbetar för god, ren och rättvis mat med gastronomisk känsla. Mats Nordström säger i en kommentar om premieringen att Wasa Allés filosofi är
att jobba med modern medveten mat.– Med modern menar vi på Wasa Allé moderna tillagningsmetoder och design.
Medveten är ett stort och viktigt ord, det betyder att vi är medvetna i våra
val av råvaror och att råvarorna har varit rättvist behandlade. Svensk
matlagning med fokus på närproducerat, ekologiskt och rättvist. Vi för gamla
matlagningstraditioner vidare i vår Wasa Källare och i något modernare stil
på Wasa Allé, säger han.
Wasa Allé hämtar både grönsaker, kött och ost från närliggande gårdar och
fisken de serverar är fiskad både på ett uthålligt sätt och på nära håll.
Även drycker så som vin, kaffe och öl, är antingen närproducerat, ekologiskt
eller rättvisemärkt.
Slow Food startade 1986 i Italien och är en global rörelse som verkar
lokalt. I dag finns den i över 100 länder och i Sverige finns 15 lokala
föreningar. Slow Food verkar för den gastronomiska mångfalden och rörelsens
ledord är gott, rent och rättvist.