Djuret har öppnat
Leijontornet i Gamla Stan i Stockholm har renoverat och nyöppnat Leijonbaren, nu i form av bakfickan Djuret.Konceptet
går ut på att servera ett djur i taget där ett flertal
styckningsdetaljer ska utgöra hela menyn. För att det inte ska råda
något missförstånd om inriktningen skriver Leijontornet till och med på
sin webbsida:"Djuret är en renodlad köttrestaurang så vegetarianer eller ickekarnivorer göre sig icke besvär."I
linje med restaurangens filosofi blir det fokus på ekologiskt och
närproducerat kött, till exempel anka från Hagby Gård, gris från Domta
Gård, oxe från Hälsingestintan, lamm från Välnäs och även vilt som
rådjur och älg från de sörmländska skogarna. Djuret blir även
ett mecka för den vinintresserade och lockar med ”Sveriges kanske bästa
priser på kvalitetsvin” där ett urval viner på ett speciellt tema
erbjuds. På dessa viner läggs ett fast kronpåslag på endast 150 kr per
flaska.