Fredrik Andersson vann Sveriges Köttkock
Fläskrulle på sida & fläskkarré gav seger i tävlingen Sveriges Köttkock, som avgjordes igår. Kocken bakom det vinnande receptet var Fredrik Andersson från Råda Säteri och Gästgiveri.
- Självklart kommer vinnarrätten att serveras på Råda Säteri och Gästgiveri, sa en överlyckling Fredrik Andersson.
Det var endast en handfull poäng som skiljde vinnaren från de två tvåorna Daniel Müllern och Jens Bergstrand. Juryn, som leddes av Christer Lingström hade ett tufft arbete att utse den segrande rätten.
-Det var tur att de här tre killarna inte var med och tävlade när jag gjorde det. I så fall hade jag nog inte vunnit, sa Christer Lingström.
-Det är fantastiskt att se de duktiga kockarna hantera svenskt griskött med sådan kunskap och fantasi. Revbensspjäll och sida är idag inte de vanligaste rätterna vi hittar på à la carte menyerna. Men med smak, klimat och pristänk borde de ha en given plats. Och så tror och hoppas jag att det blir, säger Ella Nilsson, VD, Svensk Köttinformation.