23948sdkhjf

Fredrik Andersson vann Sveriges Köttkock

Fläskrulle på sida & fläskkarré gav seger i tävlingen Sveriges Köttkock, som avgjordes igår. Kocken bakom det vinnande receptet var Fredrik Andersson från Råda Säteri och Gästgiveri.
Tre kockar tävlade om titeln Sveriges Köttkock på Västervikstorget i Strängnäs den 27 augusti. Vann gjorde Fredrik Andersson, med sin rätt Fläskrulle på sida & fläskkarré, serveras med rökt revbensspjäll, selleripuré, kummingrönsaker, fylld potatis och karamelliserad löksky.
- Självklart kommer vinnarrätten att serveras på Råda Säteri och Gästgiveri, sa en överlyckling Fredrik Andersson.

Det var endast en handfull poäng som skiljde vinnaren från de två tvåorna Daniel Müllern och Jens Bergstrand. Juryn, som leddes av Christer Lingström hade ett tufft arbete att utse den segrande rätten.
-Det var tur att de här tre killarna inte var med och tävlade när jag gjorde det. I så fall hade jag nog inte vunnit, sa Christer Lingström.
-Det är fantastiskt att se de duktiga kockarna hantera svenskt griskött med sådan kunskap och fantasi. Revbensspjäll och sida är idag inte de vanligaste rätterna vi hittar på à la carte menyerna. Men med smak, klimat och pristänk borde de ha en given plats. Och så tror och hoppas jag att det blir, säger Ella Nilsson, VD, Svensk Köttinformation.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.058