Danska stjärnkockar på Gotlandsbesök
René Redzepi från Noma, Bo Bech från Paustian, Paul Cunningham från The Paul och Mads Refslund från MR Restaurant stod alla i köket på Tott hotel i Visby i går. Det var deras sätt att ge tillbaka lite till Gotland som tack för allt gott som levereras från ön till Köpenhamn, sa köksmästaren Karl Ljung.
Det var ett unikt gästspel på Tott Hotel där ett
50-tal gäster fick avnjuta en 8-rättersmeny komponerad av inte mindre
än fyra kockar med stjärnor i Guide Michelin. Dessutom fanns
Stureplansgruppens egna mästerkockar Karl Ljung och Christian Hellberg
med i köket.Det var för de goländska råvarorna som kockarna valde att åka till Gotland, och Nomas René Redzepi berömde öns grönsaker.-
Gotland har så fantastiskt fina råvaror. Särskilt på den vegetariska
sidan erbjuder ön en mycket speciell kvalitet, sa René Redzepi till
Gotlands Allehanda. Hemma i Köpenhamn berättade han att han gärna använder vilda
gotländska örter som levereras av Susanne Grefberg i Lokrume.