23948sdkhjf

Nyckelhålsmärkta recept med havre

Nu kommer Oatly med en serie nyckelhålsmärkta recept, speciellt framtagna för att inspirera till nyttig matlagning. Samtidigt lanserar Oatly den lite lättare iMat 7 %. 

Oatly specialiserar sig på mat baserad på flytande havre. Ett flertal av Oatlys produkter är speciellt framtagna för att användas vid matlagning. Människor ställer allt högre krav och blir mer och mer kunniga om mat och matens innehåll. För att inspirera till nyttigare matlagning har Oatly tagit fram 10 nyckelhålsmärkta recept med sallader och dressingar som passar bra till. Recepten är anpassade både för restauranger och storkök och hemmakocken. – Med de här recepten vill vi inspirera och underlätta för människor att laga fräsch och hälsosam mat. Havre är nyttigt, med bra balans av protein, kolhydrater och vegetabiliska fetter och massor av fibrer. En bra bas att utgå från i hälsosam matlagning, säger Carina Tollmar, produktchef på Oatly. Recepten är näringsberäknade och komponerade enligt tallriksmodellen, som ger bra vägledning för hur man kombinerar livsmedel för att få en bra helhet. Flera av recepten innehåller den lättare nyheten iMat 7 %, som precis som iMat 13 % används som ersättning för grädde både i varm och kall matlagning.Kikärtsbiffar med grönsallad och vitlöksdressing. 100 portionerIngredienserKikärtsbiffar 10 kg Kikärtor, kokta och väl avrunna0,5 dl Chilipeppar1,5 dl Spiskummin, mald4 tsk Ingefära, mald1 dl Koriander, mald0,5 dl Salt1,5 tsk Peppar4-5 dl Potatismjöl20 st Ägg500 gram Persilja, hackadRostad potatis 20 kg Potatis, i klyftor5 dl Olivolja, till penslingSallad 7 kg Morot, kålrot, strimlad5 kg Paprika, tomat, strimlad1 l Apelsinjuice2 kg Ruccolasallad, spenat, färsk10 st Granatäpplen, kärnorna300 gram Solroskärnor, rostadeSås/ dressing 5 l iMat 7% el. 13%20 st Vitlöksklyftor, pressade3,5 dl Rivet skal av citroner, vältvättade, smaka av med salt och pepparSå här gör du1. Mixa kikärtor, kryddor och salt.2. Tillsätt potatismjöl och ägg. Rör ner persilja.3. Klicka ut ”biffar” i ett smort bleck. Pensla dem med olivolja.4. Stek i het ugn 10 - 15 minuter.5. Rosta potatisen i het ugn i sparsamt med olja.6. Förbered ingredienserna till salladen och blanda dem.7. Rör ihop ingredienserna till såsen.8. Servera kikärtsbiffarna med rostad potatis, sallad och sås.Serveringsportion:Rostad potatis ca 200 gSallad 150 g, sås 0,5 dlKikärtsbiffar ca 120 giMat 7%Näringsvärde per portion: 520 kcal,2168kJ, fett 16 g, fettenergiprocent 27iMat 13%Näringsvärde per portion: 557 kcal,2318kJ, fett 19 g, fettenergiprocent 30

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047