Skinka utan E-nummer
- Vi är mäkta stolta över Fjällskinkan. Det känns fantastiskt att kunna presentera en produkt som är helt fri från E-nummer. Det har varit vårt mål länge, säger Mikael Lith på Ridderheims. Tillsatser och E-nummer har varit i hetluften och debatterats under en lång tid. Konsumenterna ställer allt högre krav på livsmedelsindustrin och efterfrågar mat fri från tillsatser. Fjällskinka är en ren produkt där enbart koksalt, örter och kryddor är tillsatta. Processen som används för att framställa skinkan är helt ny i Sverige. - Debatten har fokuserat mycket kring omöjligheten att tillverka skinka utan E-nummer. Vi har jobbat hårt för att motbevisa det, vi har testat och testat igen för att säkerställa att skinkan håller den kvalitet som krävs av vacuumpackade varor, säger Mikael Lith. Ridderheims har under en längre tid arbetat med att reducera antalet tillsatser i sina produkter, bland annat var de den första producenten att erbjuda skinka utan tillsatt socker. Fjällskinka finns som rökt och kokt och ingår i satsningen ”Lilla Saluhallen”, en hel kategori närproducerade produkter utvalda av Ridderheims.