23948sdkhjf

Lyxkräftor lockar restauranger

Årets exklusiva nyhet på kräftfronten är Delikatessgruppens Lorenkräftor som kokas med källvatten från sjön Loren och lyfts över i ny lag efter kräftkoket.

Under devisen ”bara det bästa är gott nog” tillreds signalkräftor med friskt källvatten från sjön Loren. Resultatet är kräftor fina nog för Stockholms bästa krogar, med en klar ljusgrön lag som bartenders på Lydmar till och med använder som ingrediens i cocktails.


Lorenkräftorna kommer att serveras vid flera av Stockholms bästa


restauranger, däribland Paul och Norbert, Stallmästargården och


Prinsen. Det speciella tillagningssättet och den goda lagen har gjort


kräftorna mycket eftertraktade. Lorenkräftorna finns även till försäljning för konsument – i Delikatessgrossistens butik i Sturegallerian. Kräftorna fiskas i Vättern och tillreds för hand med källvatten från sjön Loren vid Delikatess-grossistens eget kräftkokeri i Småland. Receptet innehåller inga artificiella tillsatser utan endast en finslipad balans mellan källvatten, salt, socker, porter och rikligt med krondill som plockats max en timme innan tillredningen. Kräftorna tillreds på ett annat sätt än vad som är brukligt. Efter att de kokats och fått sin vackra färg kyls de inte ner för att förpackas i den befintliga lagen. Istället läggs varje kräfta i en helt ny lag som fått dra i kylrum i två dygn. Bytet till den kalla fräscha lagen gör köttet spänstigt och fast och ger kräftornas smak en utsökt balans mellan den karaktäristiska dilltonen, en lagom sälta och, sist men inte minst, det friska källvattnet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063