23948sdkhjf

Drambuie föryngrar designen

Den skotska whiskylikören Dambuie vill locka en yngre publik - med ny flaska och fräscha drinkrecept. På köpet blir flaskan mer lättjobbad i baren.

Den skotska whiskylikören Drambuie är för många synonymt med en klassisk avec. Trenden visar dock att allt färre väljer att dricka avec efter maten och istället väljer en drink eller cocktail. Detta har gjort att Drambuie under de senaste 30-åren märkt av en minskad försäljning. Företaget har under en treårsperiod arbetat aktivt med att ompositionera sig som en nutida likör som ska locka en yngre målgrupp. Ett av stegen är lanseringen av den nya flaskdesignen som förmedlar en modern och maskulin känsla. I samband med nylanseringen har Kenneth Otto, bartender på Hotellet i Stockholm*, tagit fram en rad Drambuie-drinkar som visar likörens bredd. »Drambuies flaskdesign har i stort sett alltid varit densamma och är starkt förknippad med avec. Därför har man valt att göra en ganska dramatiskt förändring av förpackningen. En stor skillnad är att man nu har en genomskinlig flaska så att konsumenten kan se innehållet vars originalrecept fortfarande är detsamma. Vi hoppas och tror att den nya förpackningen ska tilltala både befintliga och nya konsumenter«, säger Malin Lindh på Maxxium Sweden som distribuerar Drambuie i Sverige. Den nya flaskan är högre, smalare och med genomskinligt glas. Den nya formen gör också flaskan lättare att hantera och den tar mindre plats i baren. På flaskan finns en ny symbol i form av ett dubbelt D som symboliserar att Drambuie är en likör som lever vidare och som länkar samman en lång historia med modern tid.Kenneth Otto, bartender på Hotellet i Stockholm, använder dagligen Drambuie i sina drinkar och har i samband med lanseringen av den nya flaskdesignen tagit fram tre varianter, alla med Drambuie som bas. Drinkarna kommer att serveras på Hotellet under hösten.»Drambuie är en likör med ett brett smakregister, vilket gör den idealisk i drinkar och cocktails. Vi har märkt att många av våra gäster är nyfikna på att prova något nytt och modernt, istället för den vanliga standarddrinken och då väljer jag nästan alltid Drambuie som bas«, säger Kenneth Otto, bartender på Hotellet. Drambuie med ny design lanseras i Systembolagets ordinarie sortiment och i Sveriges barer under hösten 2009. Drambuie-drinkar signerade Kenneth Otto Drambuie Milk ShakeIngredienser: Vaniljglass 4 cl Drambuie 1 cl Sambuca Krossad is Mjölk Mynta och kanelstång för garnering. Gör så här: Lägg en stor klick vaniljglass i mixern. Tillsätt Drambuie och Sambuca. Mixa samman med lite is och eventuell mjölk för önskad konsistens. Garnera med mynta och kanelstång. Servera med sugrör. Rasbuie Ingredienser: Hallon 2 cl Citronjuice 5 cl Drambuie Krossad is Sprite Hallon och citronskal för garnering. Gör så här: Lägg en näve hallon i ett glas. Tillsätt citronjuice och Drambuie. Blanda runt och tillsätt krossad is. Toppa med Sprite och garnera med solmogna hallon och en bit citronskal. Drambuie Royal Ingredienser: 4 cl Drambuie 1 cl Ljus rom 2 cl Apelsinjuice Champagne Apelsinskal för garnering. Gör så här: Häll upp Drambuie, ljus rom och apelsinjuice i en shaker. Skaka. Häll upp i ett cocktailglas och toppa med champagne. Garnera med ett skivat apelsinskal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093