Smaka på Skåne nomineras till pris
Smaka på Skånes mål är att öka intresset för skånsk mat, både i Sverige ochutomlands för att på så vis öka tillväxten för skånska matföretag.Övriga kandidater till utmärkelsen Ny Nordisk Mat är RenéRedzepi, internationellt erkänd kock och delägare i restaurang Noma iKöpenhamn (som nyligen utsågs till världens tredje bästa restaurang),professor Laura Kolbe, som skrivit mycket om maten som kulturelltfenomen och matens historia, Hotel Arctic med sina Grönlandsinspirerademenyer, Ingrid Espelid Hovig, kallad ”The grand old lady” inom matområdet iNorge, designerduon Bordid Brynhildur Pàlsdóttir och Gudfinna MjöllMagnúsdóttir från Island samt designerparet Eva-Jo Hancock och MichaelHancock från Åland är nominerade.Priset delas ut för tredje gången. Tidigare vinnare är Ishotellet iJukkasjärvi i Sverige (2007) och grönsaksföretaget Kasvis Galleria i Kuopioi Finland (2008).Vinnaren utses av en kommitté utsedd av Nordiska Ministerrådet i början avhösten.