23948sdkhjf

Smaka på Skåne nomineras till pris

Region Skånes projekt Smaka på Skåne har nominerats till Nordiska ministerrådets utmärkelse Ny Nordisk Mat. Temat för årets utmärkelse är kultur och design kopplat med mat och matkultur. Totalt tävlar sju kandidater om priset, som förutom äran består av 150 000 kronor.

Smaka på Skånes mål är att öka intresset för skånsk mat, både i Sverige ochutomlands för att på så vis öka tillväxten för skånska matföretag.Övriga kandidater till utmärkelsen Ny Nordisk Mat är RenéRedzepi, internationellt erkänd kock och delägare i restaurang Noma iKöpenhamn (som nyligen utsågs till världens tredje bästa restaurang),professor Laura Kolbe, som skrivit mycket om maten som kulturelltfenomen och matens historia, Hotel Arctic med sina Grönlandsinspirerademenyer, Ingrid Espelid Hovig, kallad ”The grand old lady” inom matområdet iNorge, designerduon Bordid Brynhildur Pàlsdóttir och Gudfinna MjöllMagnúsdóttir från Island samt designerparet Eva-Jo Hancock och MichaelHancock från Åland är nominerade.Priset delas ut för tredje gången. Tidigare vinnare är Ishotellet iJukkasjärvi i Sverige (2007) och grönsaksföretaget Kasvis Galleria i Kuopioi Finland (2008).Vinnaren utses av en kommitté utsedd av Nordiska Ministerrådet i början avhösten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062