Mannerström och Maglia i nytt storkökskoncept
Redan för fyra år sedan påbörjade entreprenören Anders Nilsson, med ett tidigare förflutet inom IT och logistik bl a hos SAS, projektet LunchExpress. Målsättningen var att skapa ett kök och förutsättningar att leverera vällagad, näringsberäknad och framför allt tillsatsfri och närproducerad portionsmat i stora volymer till bra priser. Nu är han där!Utvecklingen har bla inneburit att man knutit stjärnkocken Leif Mannerström kring svenska husmanskost och speciellt riktat till personal- och sjukhusmat, samt etableringen av en delibutik med kvalitetsmat till låga priser invid den stora snabbmatskedjan i Nordstan i Göteborg. Men nu tar Anders Nilsson & Co som utgör LunchExpress steget fullt ut. LunchExpress har till hösten tillsammans med intressenter investerat 43 miljoner kronor i ett komplett och nytt måltidsbolag. 19 personer kommer jobba i bolaget som har som ambition att producera 0 000-50 000 kylda portioner i veckan.Robert Maglia, som är känd för sina storköksrecept och medförfattare till boken ”Solens mat”, svarar för recepturer med italienskt grund.LunchExpress har redan förfrågningar om erbjuda leveranser till äldrevård och hemtjänst i Göteborg. »Att just kunna leverera bra mat till äldrevård och skolor till rätt pris ser LunchExpress som ett stort uppdrag då det finns mycket att förbättra inom den sektorn.«