Guldmedalj till krögre och radioprofiler
Krögaren Melker Andersson och radioprofilerna Sven Ekberg och Måns Rossander förärades Tore Wretmans guldmedalj vid Svenska Kockars Förenings kongress och 75-årsjubileum.
Melker Andersson och Peter Wilbois, avgående ordförande i Svenska Kockars Förening.
Krögaren Melker Andersson fick guldmedaljen i kategori 1, den ska utdelas till en professionell matlagare som på synnerligen berömvärt sätt fört svensk kokkonst nationellt och internationellt till en framskjuten position, och till yrkesman vars gärning utgjort ett bevarande och framåtskridande av svensk kokkonst.
Måns Rossander, Peter Wilbois och Sven Ekberg.
Guldmedalj i kategori 2 gick till Sven Ekberg och Måns Rossander på radioprogrammet Meny i P1. Medaljen utdelas till representant för media, institutioner, livsmedelsföretag eller annan verksamhet som genom sina berömvärda insatser och engagemang för svensk matkultur främjat SKF:s ändamål och syften.