23948sdkhjf

Små restauranger hårt drabbade i England

Ny statistik visar att det är små, billiga restauranger drabbats hårdast av krisen i den brittiska restaurangbranschen.

Enligt ny statistik från PricewaterhouseCoopers ökade konkurserna i den brittiska restaurangbranschen med 30 procent under det första kvartalet 2009 jämfört med samma period förra året. De som drabbats hårdast är enligt PwCs Stephen Broome ”små, billigare restauranger med endast en enhet” istället väljer engelska uteätare kedjekoncept med välkända varumärken.»Uteätarna vågar inte experimentera och väljer den säkra lösningen som välkända kedjekoncepten erbjuder. Kombinerat med stora investeringar på marknadsföringssidan har det resulterat i att många kedjeaktörer rapporterar positiva resultat«, säger han.Pubmarknaden har däremot återhämtat sig till samma konkursnivå som före finanskrisen – vilket ger hopp till en del av branschen där det under en period stängdes sex pubar per dag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094