Årets Kockar besöker skolor
Tävlingen Årets Kock i skolan har startat. I den gör fem av Sveriges vinnare av Årets Kock upp om att laga den godaste skolmaten. Samtliga besöker också varsin skola.
»Syftet är att skapa ett givande samarbete mellan några av Sveriges skickligaste kockar och skolkökspersonalen som varje dag lagar mat åt skolbarnen. Efter förra årets debatt kring hur viktigt det är med bra skolmat kändes det självklart att genomföra projektet i år igen. Kockarna kan inspirera till mer spännande skolmat och även få tips från dem som jobbar i skolköken«, säger Inger Söderlund, PR-chef på Arla, som arrangerar Årets Kock i skolan.
Tävlingen är öppen för alla grundskolor i Sverige och pågår till den 20 mars. Det vinnande receptet utses den 27 mars och sedan får fem skolor besök av varsin Årets Kock den 21 april.
Kockarna och deras rätter
Markus Aujalay, Årets Kock 2004; Smarriga köttfärsbiffar med äpplecoleslaw, steksky och potatismos
Stefan Eriksson, Årets Kock 2005; Curryrostad kyckling och vårgrön potatissallad
Peter J Skogström, Årets Kock 2006, Orientalisk burgare med rostade rotisar och äppelpepparrotkräm
Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007; Rotfruktsgratäng med ingefärskyckling
Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008; Lasagne smaksatt med pepparrot samt sallad på äpple och gurka