Stjärnkrogar sänker priset
Restaurangerna Operakällaren i Stockholm och Basement i Göteborg, båda med en stjärna i Guide Michelin, väljer nu att sänka sina matpriser och bredda utbudet.
»Vi ser det som en härlig möjlighet att få visa ungdomarna vilken kvalité och service vi stolt vill visa upp, inte minst för de som kanske aldrig varit här tidigare«, säger Jean Paul Bénèzeth, vice vd på Operakällaren.
Skrev brev till Guide Michelin
Restaurang Basement i Göteborg strävar också efter att bredda gästmixen och därmed locka fler gäster. Sättet de väljer att göra det på är genom att sänka sina priser, dela upp menyer och servera enklare måltider som à la carte.
Basement har en stjärna i Guide Michelin sedan 2004, vilken man ämnar behålla. I ett brev till redaktören för stjärnguiden skriver man bland annat: ”Vi ser fram emot att utmana dem som även i fortsättningen vill ha en måltid i stjärnklass, men vi vill också attrahera de som vill ha en mer rejäl måltid och ett glas vin. Vi kanske får acceptera att vissa blir besvikna av denna förändring men ser fram emot att locka många fler matgäster.”
Om stjärnan kvarstår efter förändringen återstår att se.