Klart startfält i Årets unga kock
Deltagarnas uppgift är att utifrån en hemlig råvarukorg skapa en trerättersmiddag för fyra personer. Finalen går av stapeln på Stockholms Hotell & Restaurangskola den 23 februari. Juryn består av Ulrika Brydling från Juniorkocklandslaget, Operakällarens kökschef Stefano Catenacci. matkonsulten Christina Möller, konditorn och krögaren Mattias Ljungberg samt tre amatörmedlemmar från Chaîne des Rôtisseaurs i Sverige.Årets unga kock är inne på sitt trettiotredje år och arrangeras av Chaîne des Rôtisseurs, en internationell gastronomisk förening för proffs och amatörer. Tävlingen är öppen för kockar som ännu inte fyllt 27 år verksamma på restauranger som är anslutna till föreningen.Unga kockar i final:Sophie Ljungquist, Långbro Värdshus, StockholmLinda Nilsson, Årstiderna i Kockska Huset, MalmöCarolin Eriksson, Restaurang Artist, GävleLinus Ståhl, Lux Stockholm, Stockholm Pravin Nayad, Leijontornet, StockholmMarkus Bremdahl-Evanni, Restaurang GQ, GöteborgJens Bergstrand, Pontus!, StockholmJonas Höglander, Operakällaren, StockholmChristian Hillman, Fond, GöteborgJohan Sätterman, PM & Vänner, VäxjöMagnus Ollas, Görgen på höjden Petter Viding, Julita Wärdshus, KatrineholmLÄS MERwww.chaine.se.