Tre skolklasser till pippifinal
Foto: Ulf HuettTemat för årets tävling i Barnens Egen Matskola är ”Pippi på gryta”. Suovas och enbär, champinjoner och sifläsk samt curry och kokos är några av ingredienserna i de vinnande recepten på kycklinggryta. Juryn under ledning av Christina Möller och Sara Begner har bedömt tävlingsbidragen efter smak, utseende, konsistens och kreativitet.»Barnen lagar djärva och kryddiga kycklinggrytor med grönsaker och många spännande ingredienser. Det är också roligt att se att så många har valt att stycka en hel kyckling i flera av recepten«, säger Christina Möller, juryns ordförande om finalisterna.Den stora riksfinalen hålls på Operakällaren i Stockholm den 11 mars där förstapriset är ett resestipendium på 10 000 kronor. Vinnarrätten kommer dessutom att serveras på Coop Kök & Café under vecka 13.Barnens Egen Matskola är en matlagningstävling för elever i fjärde- till sjätteklass. Tävlingen arrangeras av Anna Lind Lewin och Ami Hovstadius i samarbete med Coop, Min Mat, matbutiken Cajsa Warg, Operakällaren, Roswi och Svensk Fågel.Finalister i Barnens Egen Matskola 2009:Nyckelskolan, klass 5-6, Södertälje Tävlingsbidrag: Den Sagolika KycklinggrytanTävlande elever: Hobbe Nordén, Rickard Tulldahl, Adam ÅbergAbisko skola, klass 5+6, Abisko Tävlingsbidrag: ”Vild kyckling”Tävlande elever: Tua Bergquist, Alice Isaksson, Carl GraaeRosentorps skola, klass 4, VellingeTävlingsbidrag: ”Á la Curry”Tävlande elever: Mathias Byskog, Kalle Kjellman, Emma Andersson