23948sdkhjf

Tre skolklasser till pippifinal

Nyckelskolan i Södertälje, Abiskoskolan i Abisko och Rosentorpsskolan i Vellinge har tagit sig till final i Barnens Egen Matskola. Må bästa kycklinggryta vinna den 11 mars.
Foto: Ulf Huett

Temat för årets tävling i Barnens Egen Matskola är ”Pippi på gryta”. Suovas och enbär, champinjoner och sifläsk samt curry och kokos är några av ingredienserna i de vinnande recepten på kycklinggryta.

Juryn under ledning av Christina Möller och Sara Begner har bedömt tävlingsbidragen efter smak, utseende, konsistens och kreativitet.
»Barnen lagar djärva och kryddiga kycklinggrytor med grönsaker och många spännande ingredienser. Det är också roligt att se att så många har valt att stycka en hel kyckling i flera av recepten«, säger Christina Möller, juryns ordförande om finalisterna.

Den stora riksfinalen hålls på Operakällaren i Stockholm den 11 mars där förstapriset är ett resestipendium på 10 000 kronor. Vinnarrätten kommer dessutom att serveras på Coop Kök & Café under vecka 13.

Barnens Egen Matskola är en matlagningstävling för elever i fjärde- till sjätteklass. Tävlingen arrangeras av Anna Lind Lewin och Ami Hovstadius i samarbete med Coop, Min Mat, matbutiken Cajsa Warg, Operakällaren, Roswi och Svensk Fågel.

Finalister i Barnens Egen Matskola 2009:
Nyckelskolan, klass 5-6, Södertälje
Tävlingsbidrag: Den Sagolika Kycklinggrytan
Tävlande elever: Hobbe Nordén, Rickard Tulldahl, Adam Åberg

Abisko skola, klass 5+6, Abisko
Tävlingsbidrag: ”Vild kyckling”
Tävlande elever: Tua Bergquist, Alice Isaksson, Carl Graae

Rosentorps skola, klass 4, Vellinge
Tävlingsbidrag: ”Á la Curry”
Tävlande elever: Mathias Byskog, Kalle Kjellman, Emma Andersson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094