23948sdkhjf

Mästarpizzan smakar struts

Glöm kebabsås, burkchampinjoner och ananas. Sveriges bästa pizza toppas med mango, kiwiolja – och strutsfilé. Bakar den gör Hassan Saroee, vinnare i Pizza-SM 2009.
Det gick att skönja en lättnadens suck när Anna de Geer, vd på Italienska Handelskammaren i Sverige och medlem i juryn för Pizza-SM 2009, utropade Hassan Saroee på Pizzapalatset i Kalmar till svensk pizzamästare. Han har nämligen tävlat två gånger tidigare, men då i det nordiska mästerskapet.
»Jag är väldigt glad över att ha vunnit. Eftersom jag var först ut bland de tävlande var det en nervös väntan på resultatet, speciellt som jag fick chans att provsmaka de övriga bidragen och insåg att konkurrensen var riktigt hård«, säger Hassan Saroee.

Pizzan som gav Hassan segern kallar han för ”Exotisk strutspizza”. Den gör skäl för namnet. Botten bakas på dinkelsurdeg med hampafrön, täcks med koriandertomatsås och toppas sedan med Red Lable-ost, hyvlad parmesan, kiwiolja, marinerad strutsfilé, mango, röd chili och mer koriander.

Juryns motivering löd: ”Det är en färgstark pizza med kreativa inslag och balanserad sammansättning av råvaror där det söta harmonierar väl med det syrliga. Botten är perfekt, den är fast och hållbar utan att bli för tung.”

Nu väntar Pizza-EM i Spanien för Hassan Saroee, som redan kammat hem 10 000 kronor från Axfood Snabbgross.

Pizza-SM arrangerades för första gången av tidningen Fast Food på easyFairs Fastfood & Café på Kistamässan i Stockholm den 4 februari.
»Vi äter pizza för 3,1 miljarder kronor per år i Sverige. Det motsvarar 45 miljoner pizzor - bara på restaurang, baserat på en undersökning vi precis har gjort och skriver mer om i nästa nummer av tidningen«, säger Magnus Lilienström, chefredaktör på Fast Food.

LÄS MER www.pizza-sm.se .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062