23948sdkhjf

Höjdhoppare i kockfinal

Från världkänd höjdhopperska till sommelier. Vinintresset har nu gett Kajsa Bergqvist en plats i Årets Kock-juryn tillsammans med 23 profiler i mat- och dryckesbranschen.

Juryn för Årets Kock 2009 gästas även av Hans Välimäki från Chez Dominique i Helsingfors och Rasmus Kofoed från Geranium i Köpenhamn. Från New York ansluter Marcus Samuelsson och Ulrika Bengtsson.Finalen av Årets Kock 2009 hålls den 5 februari i Göteborg. Dit har sex kockar kvalificerat sig. Deras uppgift är att laga dels en rätt baserad på innehållet i en hemlig råvarukorg, dels att laga en modern restaurangrätt på temat ”naturlighet möter teknik”.Jurymedlemmar Årets Kock 2009:Jurygrupp 1; RåvarukorgKarin Fransson, Hotell Borgholm, ÖlandMathias Dahlgren, Mathias Dahlgren, StockholmStefan Karlsson, Fond, Göteborg (Årets Kock 1995)Hans Välimäki, Chez Dominique, HelsingforsLeif Mannerström, Sjömagasinet, GöteborgAnders Svensson, vd Arla Foods SverigePontus Frithiof, Pontus!, StockholmKrister Dahl, lagledare KocklandslagetMia Gahne, journalist TT SpektraJurygrupp 2; Modern restaurangrättElisabeth Johansson, Mediamat, StockholmHenrik Norström, Lux Stockholm, StockholmMagnus Ek, Oaxen, MörköMarcus Samuelsson, Aquavit, New YorkRasmus Kofoed, Geranium, KöpenhamnKajsa Bergqvist, f d höjdhoppare, Unicef-ambassadör, sommelierRobert Nilsson, Custom House, Köpenhamn (Årets Kock 1998)Håkan Thörnström, Thörnströms Kök, GöteborgUlrika Bengtsson, Roger Smith, New YorkBicky Chakraborty, vd Elite Hotels Sweden MetodjuryMagnus Lindström, Swedish Taste, Göteborg (Årets Kock 2003)Markus Aujalay, Winterviken, Stockholm (Årets Kock 2004)Jonas Dahlbom, Dahlbom på Torget, Åre (Årets Kock 1996)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063