23948sdkhjf

Höjdhoppare i kockfinal

Från världkänd höjdhopperska till sommelier. Vinintresset har nu gett Kajsa Bergqvist en plats i Årets Kock-juryn tillsammans med 23 profiler i mat- och dryckesbranschen.
Juryn för Årets Kock 2009 gästas även av Hans Välimäki från Chez Dominique i Helsingfors och Rasmus Kofoed från Geranium i Köpenhamn. Från New York ansluter Marcus Samuelsson och Ulrika Bengtsson.

Finalen av Årets Kock 2009 hålls den 5 februari i Göteborg. Dit har sex kockar kvalificerat sig. Deras uppgift är att laga dels en rätt baserad på innehållet i en hemlig råvarukorg, dels att laga en modern restaurangrätt på temat ”naturlighet möter teknik”.

Jurymedlemmar Årets Kock 2009:

Jurygrupp 1; Råvarukorg
Karin Fransson, Hotell Borgholm, Öland
Mathias Dahlgren, Mathias Dahlgren, Stockholm
Stefan Karlsson, Fond, Göteborg (Årets Kock 1995)
Hans Välimäki, Chez Dominique, Helsingfors
Leif Mannerström, Sjömagasinet, Göteborg
Anders Svensson, vd Arla Foods Sverige
Pontus Frithiof, Pontus!, Stockholm
Krister Dahl, lagledare Kocklandslaget
Mia Gahne, journalist TT Spektra

Jurygrupp 2; Modern restaurangrätt

Elisabeth Johansson, Mediamat, Stockholm
Henrik Norström, Lux Stockholm, Stockholm
Magnus Ek, Oaxen, Mörkö
Marcus Samuelsson, Aquavit, New York
Rasmus Kofoed, Geranium, Köpenhamn
Kajsa Bergqvist, f d höjdhoppare, Unicef-ambassadör, sommelier
Robert Nilsson, Custom House, Köpenhamn (Årets Kock 1998)
Håkan Thörnström, Thörnströms Kök, Göteborg
Ulrika Bengtsson, Roger Smith, New York
Bicky Chakraborty, vd Elite Hotels Sweden

Metodjury

Magnus Lindström, Swedish Taste, Göteborg (Årets Kock 2003)
Markus Aujalay, Winterviken, Stockholm (Årets Kock 2004)
Jonas Dahlbom, Dahlbom på Torget, Åre (Årets Kock 1996)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063