Hyllade Mistral är tillbaka
Mistral blev känt för sitt extremt råvarufokuserade kök där krögarna Fredrik Andersson och Björn Vasseur kunde förmå en ekologisk palsternacka att nå smakhöjder ingen tidigare hade upplevt. I fem år huserade den på Lilla Nygatan i Gamla stan, men läget var inte helt optimalt. »När vi stängde Mistral för nåt år sedan gjorde vi det för att hitta en annan adress, och vi hade en tanke med att hamna lite utanför stan faktiskt. Jag eggas lite av tanken på att gästen måste ta sig en liten bit för att komma till oss och äta«, säger Björn Vasseur till alltomstockholm.se.Ny adress blir Sockenvägen 529 i Gamla Enskede, i restaurang Barnvagnsfabrikens tidigare lokaler. Öppning sker i slutet av februari.»I Gamla stan hade vi plats för 12 gäster per sittning i slutet, det gick ju på grund av att vi hade en fast meny som det tog en stund att äta sig igenom. Nu kommer vi att max ha 36 gäster, och förutom en stor och en liten ”avsmakningsmeny” även erbjuda à la carte-rätter«, fortsätter Björn.Några större förändringar i menyn blir det inte. Klassisk fransk matlagning baserad på så mycket svenska råvaror som möjligt är vad som gäller. »Vi kommer satsa ännu mer på närproducerat och ekologiskt och har inlett samarbete med två bondgårdar, en köttleverantör och ett fiskeri för att få riktigt bra råvaror till restaurangen.«