Hemmakockar i final
Vilket svenskt landskap lagar den bästa söndagsmiddagen – Södermanland, Härjedalen, Skåne eller Västmanland? Svaret ges den 13 november då fyra lag gör upp i Årets Hemmakock 2008 i Stockholm.»Det känns oerhört kul att det är stor spridning på de fyra finalisterna. Vi har smaker och råvaror från olika hörn av landet och spännande kreatörer som ligger bakom bidragen«, säger Magdalena Kvarning, chefredaktör på Tasteline, mat- och dryckessajten bakom tävlingen.Under finalen ska finalisterna laga sina tävlingsbidrag inför inbjudna gäster och jury. Finalen kommer även att innehålla ett överraskningsmoment. Finalister i Årets Hemmakock 2008: HärjedalenBidrag: Skav med messmör och trattkantareller, mandelpotatisquesadilla och lingonsirapTävlande: Per Ulfsson Falkner SkåneBidrag: Högrev med jordärtsgnocchis, brynt salvia och äppelsalladTävlande: Johan Bergström SödermanlandBidrag: StockholmschiliTävlande: Anne Skoogh, Lena Scott, Dagmar Thylander VästmanlandBidrag: Bräckt rimmad högrev, buljongkokt rotfruktsmix med skummad senapsskyTävlande: Hans Jonsson, Västerås