23948sdkhjf

Fullbokat på Restauranggalan

Intresset för Restauranggalan 2008 har varit enormt. På måndag står det klart vilka som får inta scenen på Grand Hôtel för att ta emot pris i någon av de tolv kategorierna.

Det blir fullt hus i Vinterträdgården när Restauranggalan 2008 går av stapeln med många välkända profiler på gästlistan. »Intresset för galan har växt för varje dag, vilket förstås är fantastiskt kul. Men tyvärr har vi kommit till ett läge där vi har fått säga nej till gäster som vill komma. Vi hoppas att vi får se dem och alla andra som vill komma på eftersläppet istället«, säger Lena Ilkjaer, chefredaktör på tidningen RS – Restauranger & Storkök, som arrangerar galan.Under kvällen kommer tolv priser att delas ut med två finalister i varje kategori. »Vi vill skapa ett årligt återkommande evenemang där vi samlar hela branschen, och där många olika typer av yrkeskunnande premieras. Vi är väldigt stolta över att ha de tre tunga branschföreningarna Svenska Kockars Förening, Svenska Sommelierföreningen och Sveriges Bartenders Gille med som samarbetspartners bakom satsningen«, fortsätter Lena Ilkjaer. Galans värd blir skådespelaren och tv-kocken Per Morberg, som har gedigen erfarenhet från restaurangbranschen sedan sin tid som kock på bland annat Riche och Operakällaren. Finalister till Restauranggalan 2008:Årets KrögareMathias Dahlgren, Mathias Dahlgren, StockholmBjörn Persson, Kock & Vin, GöteborgÅrets KrogPM & Vänner, VäxjöFarbror Elofs skafferi, BillebergaPriset delas ut i samarbete med Sveriges Bästa BordÅrets KrogmiljöMathias Dahlgren, Matbaren, StockholmLe Rouge, StockholmÅrets Medvetna KrogSalt & Brygga, MalmöLeijontornet, StockholmÅrets BarkonceptLe Bar Rouge, StockholmEl Diablo, StockholmPriset delas ut i samarbete med Sveriges Bartenders GilleÅrets MatsalsteamPM & Vänner, VäxjöLux Stockholm, StockholmJournalisternas KockTom Sjöstedt, Årets Kock 2008, StockholmKarin Fransson, Hotell Borgholm, ÖlandÅrets HälsorestaurangYogayama Foods, StockholmRestaurang Pontus! StockholmÅrets SmaksättareRamen Ki-Mama, StockholmPeacock Dinner Club, Stockholm/GöteborgÅrets SommelierJosefine Asplund, Sigtuna StadshotellAlexander Bäckman, Kock & Vin, GöteborgPriset delas ut i samarbete med Svenska SommelierföreningenÅrets RookieKlas Lindberg, Stefan Eriksson Matstudio, StockholmRodrigo Pérez, Rue de Pont Nouveau / Juniorkocklandslaget, StockholmPriset delas ut i samarbete med Chaine des RôtisseursRS HedersprisAvslöjas först på Restauranggalan.Priset delas ut i samarbete med Svenska Kockars FöreningLÄS MERwww.restauranggalan.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063