23948sdkhjf

Gör-det-själv för snabbare mat

Varje sekund man kan spara vid tillagning och servering på en snabbmatsrestaurang är guld värd. Självbetjäning är melodin för framtidens fast food, skriver va.se.
På McDonald´s innovationscentrum i Chicago tar man fram nya lösningar som ska göra den snabba maten ännu snabbare. Centrat sysselsätter 30 ingenjörer och cirka 60 roterande restaurangmedarbetare.

Snabbmatsjätten har byggt upp olika restaurangmiljöer med kameror i taket som fångar upp vad som händer i köken för att sedan kunna granska och klocka de olika momenten.
»Det gäller att steka de dåliga idéerna så snabbt som möjligt. Vi kallar det "fast fail", säger Cathy Martin, ansvarig för restauranglabbet, till va.se.

Den senaste uppfinningen är en knapp vid pommes fritesen för automatisk saltning, något som sparar personalen två extra armrörelser och flera sekunder på vägen, förklarar Cathy Martin.

Självbetjäning nästa
Men den mest revolutionerande tidskrymparen är den nya tekniken för beställning – via självbetjäning. Modellen för detta ser ut som en typisk incheckningsstation på Arlanda flygplats, där gästen trycker på olika symboler för det man vill köpa. Den som vill kan lägga till extra ost eller plocka bort isen ur läsken.

När man är klar med sin beställning och har betalat via kreditkort eller kontanter direkt i maskinen spottar den ut en nummerlapp. Efter några sekunder ropar någon ur personalen upp numret och lämnar över maten på en bricka.

Tidigast nästa år kommer systemet för självbetjäning till McDonald´s restauranger i Sverige.

LÄS MER Ursprungsartikeln hittar du här .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11