Bjud på hjärtlig lunch
Fem kockteam från ett antal olika personalrestaurangföretag tävlade nyligen för att ta fram rätten till Alla hjärtans lunch 2009. Vann gjorde kocken Niklas Edgren från Örebro.»Rätten är komponerad och anpassad efter februaris råvaror, förutom jordgubbarna, men de behövs för kärleken och dekorationens skull«, säger en glad Niklas Edgren.Vinnarrätten, som är nyckelhålsmärkt enligt reglerna för storkök, kommer att serveras på lunch- och företagsrestauranger över hela landet dagen före Alla Hjärtans dag, det vill säga den 13 februari. Hjärtedagen råkar nämligen infalla på en lördag. För varje såld oxgryta går en krona till Hjärt-Lungfonden. Förra året var deltog över 600 restauranger som tillsammans sålde cirka 80 000 portioner av den hjärtvänliga rätten. Målet denna gång är att restaurangerna ska servera minst 100 000 rätter.»Vi vill visa att lunchen kan vara både lustfyllt god och samtidigt bra för hälsan. Lunchpausen är en viktig del av dagen som kan hjälpa oss att leva bättre«, säger Jan Borg, projektledare för stiftelsen Lunchfrämjandet, som ligger bakom projektet tillsammans med Fazer-Amica, Eurest, ISS, Sabis, Sodexho, Coor och Högskolerestauranger Hörs.LÄS MERwww.lunchframjandet.se.