23948sdkhjf

Fettfri fritering på frammarsch

Den 16 oktober utsågs GF Products till ett av de mest intressanta tillväxtföretagen i Västsverige. Produkten de saluför heter Lightfry och möjliggör fritering helt utan fett.
Tänk dig en standardportion pommes frites som smakar och ser ut precis som den ska, men med skillnaden att den innehåller upp till 55-60 procent mindre fett. Med Lightfry från GF Products går det att åstadkomma.
»Produkten står inför ett kommersiellt genombrott med internationell potential«, säger Klas Ekdahl, projektledare inom CONNECT Väst Sjuhärad, som låg bakom CONNECT Västs finansieringsforum i Trollhättan den 16 oktober dit åtta företag hade kvalificerat sig.

Publiken, som till största delen bestod av investerare, röstade fram GF Products till det mest intressanta tillväxtföretaget av dem alla.

Företagets produkt Lightfry presenterandes tidigare i år på branschmässan GastroNord, men intresset från distributörer i Sverige har än så länge varit svalt. Annat är det i Norge och Finland.
»Där är man mer framåt och aggressiva än vad svenskarna är. Intresset från potentiella kunder i Sverige har förvisso varit stort, men distributörerna har inte riktigt vaknat här än«, säger Henrik Önnermark på GF Products.

I dagarna får företaget sin första kund i en norsk distributör.
»Norrmännen gillar att de slipper fettlukten och oset från vanliga fritöser. Att man sedan tjänar pengar i längden på att slippa köpa frityrolja är ytterligare en av många fördelar med produkten«, fortsätter Henrik Önnermark.

En annan är den integrerade diskmaskinen som gör rent ugnen med en enkel knapptryckning. Och så var det ju det där med fetthalten.

Om Lightfry
Lightfry är en roterande varmluftsugn som arbetar med varmluft och ånga istället för fett. Den lämpar sig till de flesta potatisprodukter, grönsaker, rotsaker och olika slags halvfabrikat.

Ugnen klarar av att tillaga allt från 300 gram till 2,5 kilo på mellan 3,5-7 minuter. Den är anpassad för användning i såväl gatuköket som på finkrogen.

LÄS MER www.lightfry.se .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109