23948sdkhjf

Finalister till Restauranggalan 2008

Matsalsteam, krogmiljö och barkoncept. Nu står det klart vilka svenska restauranger och personer som gör upp om priserna som delas ut på Restauranggalan 2008.

Den 3 november är det premiär för Restauranggalan i regi av tidningen RS – Restauranger & Storkök då tolv olika branschpriser kommer att delas ut.Under året har nomineringar från branschfolk, privatpersoner och Restauranggalans jury trillat in. Nu har två finalister röstats fram i varje kategori. Vilka som vinner avslöjas först under galakvällen i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm.Fyra av priserna har funnits förut. Dessa är Årets Hälsorestaurang (hette tidigare Santé), Journalisternas Kock, Årets Sommelier och Årets Krog.»Med Restauranggalan vill vi skapa ett årligt återkommande evenemang där vi samlar hela branschen, och där många olika typer av yrkeskunnande premieras. Vi är väldigt stolta över att ha de tre tunga branschföreningarna Svenska Kockars Förening, Svenska Sommelierföreningen och Sveriges Bartenders Gille med som samarbetspartners bakom satsningen«, säger Lena Ilkjaer, chefredaktör för RS – Restauranger & Storkök.Galans värd blir skådespelaren och tv-kocken Per Morberg, som har gedigen erfarenhet från restaurangbranschen sedan sin tid som kock på bland annat Riche och Operakällaren. För övrig underhållning står bland annat Tomas Andersson Wij och dansgruppen Harlem Hot Shots.Finalister till Restauranggalan 2008:Årets krögareMathias Dahlgren, Mathias Dahlgren, StockholmBjörn Persson, Kock & Vin, GöteborgÅrets Krog – i samarbete med Sveriges Bästa BordPM & Vänner, VäxjöFarbror Elofs skafferi, BillebergaÅrets krogmiljöMathias Dahlgren, Matbaren, StockholmLe Rouge, StockholmÅrets medvetna krogSalt & Brygga, MalmöLeijontornet, StockholmÅrets barkoncept – i samarbete med Sveriges Bartenders GilleLe Bar Rouge, StockholmEl Diablo, StockholmÅrets matsalsteamPM & Vänner, VäxjöRestaurang Lux, StockholmJournalisternas KockTom Sjöstedt, Årets Kock 2008, StockholmKarin Fransson, Hotell Borgholm, ÖlandÅrets hälsorestaurangYogayama Foods, StockholmRestaurang Pontus! StockholmÅrets smaksättareRamen Ki-Mama, StockholmPeacock Dinner Club, Stockholm/GöteborgÅrets sommelier – i samarbete med Svenska SommelierföreningenJosefine Asplund, Sigtuna StadshotellAlexander Bäckman, Kock & Vin, GöteborgÅrets Rookie – i samarbete med Chaine des RôtisseursKlas Lindberg, Stefan Eriksson Matstudio, StockholmRodrigo Pérez, Rue de Pont Nouveau/Juniorkocklandslaget, StockholmRS Hederspris – i samarbete med Svenska Kockars FöreningAvslöjas först på Restauranggalan.LÄS MERwww.restauranggalan.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079