Leksandskock tävlar i pizza-EM
Josef Hakimi har tio års erfarenhet av att baka pizza, en bransch han attraherades mer av än jobbet som civilingenjör. För två år sedan ställde han upp med den vegetariska ”Pizza de salute” i pizza-NM för första gången. Det gav blodad tand och i fjol blev han nordisk pizzamästare och därmed kvalificerad till pizza-EM som går av stapeln i Barcelona den 20 oktober.Pizzan som Josef Hakimi tävlar med där är ”Pizza á la duck”, densamma som i den nordiska finalen. Botten är bakad på ekologiskt dinkelmjöl och vetekli och toppas med ekologisk tomatsås, mozzarella, kantareller, specialtillagad ankbröstfilé, röd mangold och black currantsås.»Ankan hade jag i en vanlig rätt på menyn, men eftersom jag gillar att experimentera tänkte jag – varför inte anka på en pizza? Sedan värnar jag om miljön och använder gärna ekologiska råvaror«, berättar Josef.Pizza-NM arrangeras varje år av tidningen Fast Food. Tanken med tävlingen är att höja nivån på pizzanäringen och visa att en pizza kan vara både hälsosam och god. Förhoppningen är också att bidra till nyskapande och ökad kreativitet.