23948sdkhjf

Korkmiss orsakade världsrekord

Korken på cavaflaskorna satt för hårt. Lösningen blev att samla över 100 sabrerare i en tennishall under If Stockholm Open för att sätta världsrekord i mass-sabrering, skriver WOW News.
Världsrekordet lyder på 144 ivägskjutna korkar på tio sekunder. Förhoppningen är att få med det i Guiness Rekordbok. Såväl erfarna sabrerare från Svenska Sabreringssällskapet som nybörjare från bland annat tidigare Vin & Sprit deltog.

Idén till världsrekordet kom från cavatillverkaren Codorniu, som upptäckt att korken i några av deras flaskor satt för hårt. Det gjorde dem osäljbara.
»Innehållet i flaskorna var felfritt så då kom vi på idén med att organisera denna jättesabre¬ring, berättar Flavia Bergström, produktansvarig för Codorniu, för WOW News.

Korkmissen har haft dubbel effekt.
»Vi är otroligt glada och stolta över att vi inte bara tog rekordet i sabrering utan att vi också skapat ett större intresse för den konstart som sabrering faktiskt är«, säger Flavia Bergström.

Även en enskild person kan sätta rekord i sabrering. Då handlar det om att sabrera så många flaskor som möjligt under en minut. Nuvarande rekord lyder på 19 flaskor.

Källa: www.wownews.se .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078