23948sdkhjf

Pizzakedja blir Pasta Hut

Den brittiska grenen av snabbmatskedjan Pizza Hut byter namn till Pasta Hut, skriver Financial Times. Namnbytet ska ge en bättre koppling till den nya utökade menyn.
»Vi ska försöka dra till oss kunder som förmodligen inte har besökt oss på många år«, säger Pizza Hut-chefen Alisdair Murdoch.

Pizzorna finns kvar på menyn, men kedjan har nu börjat servera pastabaserade rätter i ett försök att framstå som ett något nyttigare alternativ. Användningen av salt och mättat fett har också minskat och från och med nu innehåller barnrätterna ”gömda grönsaker”.

Björn Källström, vd för Pizza Hut Sverige, poängterar dock att namnbytet i Storbritannien endast är under en tillfällig tid och gäller bara en del av restaurangerna och att de tio svenska restauranger som finns idag kommer att fortsätta vara Pizza Hut.
»Det är en del av en informationskampanj om att Pizza Hut UK väsentligen har uppgraderat sitt pastasortiment. Namnbytet är inte permanent
utan högst tillfälligt. De gör detsamma som vi gjorde för några år sedan, med uppgraderat pastautbud och matiga salladstallrikar. Hälsodebatten
är tydligen några år senare där. Vi tycker att vi har kommit ut bra redan och har inga planer på att följa i denna kampanj«, säger Björn Källström.

I mitten av november öppnar ytterligare en Pizza Hut i Sverige, denna gång i Örebro.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.282