Genrepet över för Sabis
Matfoto: Ylva Bergqvist Lagfoto: Stefan Bohlin»Detta är ett bra och roligt sätt att höja kompetensen bland våra kockar och kallskänkor. Att vi nu ställer upp i OS för andra gången skapar ringar på vattnet inom hela organisationen«, säger Madeleine Brehmer, affärsområdeschef för Sabis restauranger.OS-lagets uppgift är att laga mat på temat Karibien. För att hamna rätt på tallriken har de besökt en karibisk restaurang i Stockholm, surfat runt på Internet och letat i kokböcker efter recept. Men mycket har de med sig sedan tidigare.»Sättet vi använder grönsaker och kryddor och tillagningsmetoderna i det karibiska köket passar väl in i vår filosofi kring hälsosam och god mat«, säger lagets coach Helmut Berger. Maten får inte kosta mer än 3 euro per person. Trots den blyga summan har det resulterat i finfina rätter. Eller vad sägs om chicken jerk med rice n’ peas, avokadosoppa med rökta räkbollar eller rödkåls¬sallad med vaniljvinaigrette?Sabislaget består av Mikael Wilén, Mattias Eriksson, Susanne Deijfen, Mattias Burger och Kent Jansson.