23948sdkhjf

Årets kockar skapar frimärksrecept

På Frimärkets den 25 september lanserar Posten en ny frimärksserie. Sex av Sveriges mest kända kockar har därför fått skapa varsin maträtt på temat ”Höstfrukter”.

Äpple, pumpa, potatis, vitkål, morot och rödbetor är råvarorna som tillsammans skapar temat för Postens nya frimärksserie ”Höstfrukter”. Serien är skapad av konstnären Ulf Wahlberg och lyfter fram ekologiskt odlande som präglas av höstens lugn och odlarens närvaro.Råvarorna ska också tolkas om till maträtter av sex kända kockar. »Hösten är en fantastisk mattid och säsong för några av våra finaste råvaror. Frimärkena representerar verkligen råvaror som är en viktig del av det svenska köket«, säger Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987 och ordförande i Föreningen Årets Kock, som själv ska ta sig an rödbetan.Christian Hellberg, kökschef på restaurang F12 och Årets Kock 2001, har fått äpple på sin lott, Elisabeth Johansson, kock, konditor och författare på Mediamat tar sig an pumpan. Karl Ljung, Årets Kock 1999, Stureplansgruppen ger sig i kast med potatisen medan Andreas Hedlund, Årets Kock 2002, Pontus By the Sea ska tillaga vitkål. Årets Kock 2008 Tom Sjöstedt på Selleri/Pontus Catering ska skapa en rätt med morot som utgångspunkt.Recepten kommer att presenteras i Sveriges Radio P1:s matlagningsprogram Meny under hösten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062