Hongkong och Macau stjärnpryds
Guide Michelins inspektörer har besökt hotell och restauranger runtom i Europa sedan år 1900. För tre år sedan gavs den första stjärnguiden på andra sidan Atlanten ut i och med lanseringen av Guide Michelin New York.Idag får även Los Angeles, San Fransisco och Las Vegas besök av Michelins inspektörer. I fjol kom den första Guide Michelin för Asien, närmare bestämt Tokyo. Nu fortsätter expansionen i Asien i och med introduktionen av Guide Michelin Hongkong and Macau 2009. De kommer att finnas tillgänglig från december 2008 på engelska och kinesiska.»Båda städerna har över 30 miljoner turistbesök årligen, vilket gör dem till väldigt populära resmål«, säger Jean-Luc Naret, ansvarig för Guide Michelin.Det här är Guide MichelinTre stjärnor i Guide Michelin betyder att en restaurang är värd en resa i sig, två stjärnor att restaurangen är värd en omväg, medan en stjärna innebär att det är en exceptionellt bra restaurang i sin kategori. Restauranger belönas stjärnor för maten på tallriken och besticksymboler för miljö, service med mera. Hotell belönas på samma sätt för sin miljö med hussymboler i olika storlekar. Röda bestick och hussymboler ges till särskilt trevliga etablissemang.Varje år säljs över en miljon Michelin-guider världen över.