Elite Hotels lagar äldremat
Elite Hotels tar över Sala-anläggningen den 1 november. Där produceras 8 000 portioner Klassisk husmanskost dagligen. Maten kyls ned portionsvis och levereras sedan till framför allt äldreboenden.Bichy Chakraborty har gjort sig känd som en hotellentreprenör utöver det vanliga, men förvärvet av Samhalls produktionskök leder honom in i en helt ny verksamhet. Han menar att färdiglagad mat har nått en betydligt högre nivå utomlands och frågar sig varför vi inte skulle kunna nå dit i Sverige också.»Det har varit mycket kritik runt den här typen av mat. Vi ska försöka göra den lite annorlunda, lite modernare och förhoppningsvis lite bättre, det är min förhoppning, Det blir inte lätt, men man kan alltid försöka«, säger han till Restauratören.Samhall hyr ut sin personal och kommer även att stå för distributionen. Köpet innebär samtidigt att Elite Hotels får rätt till produkten Klassisk husmanskost. Produktionsköket beräknas omsätta 100 miljoner kronor när Elite Hotels tar över.Källa: www.restauratoren.se.