23948sdkhjf

Prisrevolution på julbordet

Vissa dagar är mer poppis än andra att äta julbord på krogen. En ny prismodell på restaurang Pontus by the Sea ska få fler att boka bord på udda dagar och tider.

Bildkälla: Pontus Group»Vi har tittat på hur framförallt resebranschen arbetar. Förr var det så att ju när¬mare resdagen du kom, desto billigare resa. Men idag är det tvärtom. Det har vi tagit fasta på inför årets julbordssäsong«, berättar Marcus Ekman, vice vd på Pontus Group, för foodnet.se.Alltså – ju tidigare du bokar, desto billigare blir det. Priserna kommer att ligga mellan 250-595 kronor per person.Att arbeta med en differentierad prisbild, till exempel olika pris för vardag respektive helg, är ingen nyhet i sig, Det är däremot idén att följa bokningsläget sittning för sittning och justera priset utifrån efterfrågan och platstillgång. »Vår målsättning är att börja fylla julbordet så fort som möjligt. Säg att ett företag vill komma den 19 december som är en väldigt populär dag. Tänk då att kunna erbjuda mer än halva priset för en sittning i slutet av november«, fortsätter Marcus Ekman.Det man förlorar på karusellen kan restaurangen förhoppningsvis ta igen på gungan.»Ett lägre pris kan nog bidra till ökad törst och få gästerna att vilja unna sig en extra öl eller ett glas champagne«. Nästa år är det mycket möjligt att priskonceptet utvecklas ytterligare.»Ja, varför inte köra med julbord för 1 krona och så får gästerna lägga bud precis som man kan göra på tåg och flyg idag«, avslutar Marcus Ekman.Pontus by the Sea serverar sitt franskinfluerade julbord med start den 24 november.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079