23948sdkhjf

Välgörenhetsmiddag på Gubbhyllan

Den 1 oktober bjuder Slow Food och åtta kända gastronomer in till stödmiddag på nya Restauration Gubbhyllan på Skansen. Intäkterna går till småproducenter i Afrika.
Landslagskocken Carina Brydling, skolmatskocken Carola Magnusson, krögaren Melker Andersson, Rune Kalf-Hansen, konditormästare Jan Hedh, Gert Klötzke, Gustav Otterberg och Niclas Wahlström kommer tillsammans att skapa en sjurätters meny av svenska råvaror från småproducenter.

Syftet med middagen är att samla in pengar till bönder och fiskare från tredje världen så att de kan delta på Slow Foods globala nätverksträff Terra Madre i Turin den 23-27 oktober.
»Det här är ett unikt tillfälle att få bidra till något riktigt bra samtidigt som man får avnjuta god, ren och ärlig mat på högsta gastronomiska nivå«, säger Karl-Christer Wallberg, restauratör på Restauration Gubbhyllan, som får sin premiär i samband med middagen.

Middagen kostar 2 000 kronor per person och antalet platser är begränsat.

Under kvällen kommer gästerna att delta i ett lotteri där en middag för två personer på Fredsgatan 12, Den Gyldene Freden och Restaurang Leijontornet står på spel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078