23948sdkhjf

Nyheter i Årets Kock

Senast den 22 september ska anmälan till Årets Kock 2009 vara inne. Nytt för i år är att inga råvaror är givna. Förhoppningsvis kommer fler kvinnor att ställa upp i tävlingen.

»Vi vill att alla professionella kockar ska känna sig välkomna att tävla, oavsett vilken stil man har på sin matlagning. Respekten för råvaran står i fokus, vi låter var och en i första heatet tävla med sitt bästa recept, favoriträtt på menyn eller drömrestaurangmat«, säger Fredrik Eriksson, juryns ordförande.En annan nyhet är juryns sammansättning har också blivit bredare med kockar från flera olika stilar. Tävlingsledningen hoppas också på fler kvinnliga kockar i år.»Vi har otroligt många skickliga kvinnliga kockar i Sverige, men det har varit svårt att få dem att anmäla sig. Jag hoppas att fler än vanligt ska känna sig hemma med de nya reglerna«, säger Fredrik Eriksson.Semifinalerna hålls i Östersund den 16 oktober och i Malmö den 17 oktober. Tio kockar går vidare till en sista uttagning under vecka 45 i Stockholm. Antalet finalister ska då bli sex.Finalen av Årets Kock 2009 avgörs i Göteborg den 5 februari.UttagningsjuryFredrik Eriksson (ordförande), Långbro Värdshus, ÄlvsjöMarcus Samuelsson, Aquavit, New YorkHåkan Thörnström, Thörnströms kök, GöteborgHenrik Norström, Lux Stockholm, StockholmMagnus Ek, Oaxen Skärgårdskrog, StockholmJoakim Lundblad, Japanese StyleChrister Lingström, Edsbacka Krog, SollentunaKarin Fransson, Hotel Borgholm, ÖlandUlrika Bengtsson, Roger Smith Hotel, New YorkJonas Dahlbom, Dahlbom på torget, ÅreMathias Dahlgren, restaurang Mathias Dahlgren, StockholmMelker Andersson, Grupp F12, StockholmElisabeth Johansson, Mediamat, StockholmLÄS MER på www.aretskock.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062