23948sdkhjf

Vild finalkamp i Bergslagen

Årets Vildmarkskock 2008 vanns av Ulf Johansson och Mia Lekberg från Ammarnäs Wärdshus/Fiskecentrum. Tävlingen avgjordes i lappkåta vid Sikfors Herrgård.
Utmaningen i Årets Vildmarkskock är att laga mat under utmanande förhållanden som kyla, över öppen eller med en begränsad vikt på de råvaror som ska transporteras.

Vinnarparet Ulf Johansson och Mia Lekberg tävlade för Ammarnäs Wärdshus/Fiskecentrum som ordnar rid- och fisketurer i Vindelfjällen.
»Det är nästan för bra för att vara sant, säger Mia Lekberg. Vi vet att det är sant och samtidigt ett av de finaste sätt en kock kan bli bekräftad på för sin yrkeskunskap. För oss som arbetar på STF Vandrarhem Ammarnäs och Wärdshus innebär det ytterligare en vitamininjektion och bästa tänkbara sporre för att bli ännu bättre i framtiden.«

Det vinnande konceptet ”Vindelfjällen möter fransk gourmet” bestod av pannbröd och Karljohansoppa med torkat älgkött till lunch följt av en trerätters lyxmåltid i vildmarken med whiskeygravad suovas på ruccolabädd till förrätt, smörstekt röding till varmrätt och luringar med björkfjällshjortron och nougatfraiche till dessert.

»En professionell och konsekevent genomförd måltidsupplevelse med ett tydligt, väl förpackat och tillgängligt koncept som är väl förankrat i hemtraken«, löd delar av juryns motivering.

Priset är ett utbildningsstipendium på 20 000 kronor från Sveaskog.

LÄS MER www.vildmarkskocken.se.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078