Kris i Malmös krogvärld
Minst ett 50-tal restauranger och kaféer i Malmö är till salu. Mäklare menar att det har skett en överetablering de senaste åren, skriver skånskan.se.
»Även om folk sköter allt perfekt och har stora ambitioner kan det ändå gå dåligt därför att det finns för många aktörer på marknaden. Konkurrensen är helt enkelt för stor. Det gäller att ha rätt koncept, rätt läge och god ekonomi för att lyckas«, menar Bedruin Hondo på HRF förmedlingen Skåne.
Den främsta orsaken till varför krögare har svårt att lyckas med sin verksamhet är att de saknar rätt utbildning och erfarenhet, menar Bedruin Hondo.
»Ofta är det invandrare som söker vanliga jobb men saknar rätt språkkunskaper. Istället startar de eget, precis som vi gjorde på 70-talet. Men idag är kraven så höga på vad du måste kunna som restaurangägare att många inte klarar av det«, säger han.
Bedruin efterlyser den typ av utbildning som finns i de flesta länder och menar att Sverige med alla tuffa regler för arbetsmiljö och tillstånd borde ha något liknande.
Källa: www.skanskan.se