23948sdkhjf

Kloka maträtter hos Ikea

Den 1 september gick startskottet för Ikeas nya matkoncept ”Klok Mat”. Det går ut på att servera rätter som tillagas med extra omtanke om såväl miljö som människa.

Första rätten är rimmad oxbringa med varm höstsallad på rotfrukter och ostcréme.»Jag är stolt över vårt nya matkoncept ”Klok Mat” som är ett av många sätt för Ikea att ta ett större ansvar för både människa och miljö. Det är god mat som gör gott«, säger Magnus Bergman, chef för Ikea Food i Sverige.Rätterna är komponerade enligt tallriksmodellen i samarbete med friskvårdsläkaren Maurice Westerlund. Under året kommer totalt fyra nya ”kloka” maträtter lanseras på Ikeas restauranger i Sverige. Näst på tur står kumminkryddad kycklinglårfilé, därefter kycklingbröst med vetekornssallad och sist ut blir en ugnsbakad lättgravad kummelfilé.Nötköttet kommer från djur som större delen av året kan beta fritt på gotländska ängar. Kycklingarna föds upp på Öland. Inga fossila bränslen har använts i djurproduktionen och fisken är MSC-certifierad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066