23948sdkhjf

Korv i expressfart

Från vägkrog till restaurangbutik. Familjeföretaget Dinners är i färd att modernisera alla sina restauranger och introducerar samtidigt koncepten Express och Steakhouse.
Foto: www.fotoakuten.se

»Den traditionella vägkrogens tid är förbi. Människor har förändrat sitt konsumtionsmönster och för oss handlar det därför om att effektivisera ytan och plocka in flera olika delar som svarar mot de olika behov våra gäster har sett över dygnet. Vi har redan försett tre av våra restauranger med coffee-shops. Dessa omsätter 8-9 miljoner kronor på en väldigt liten yta. Restaurangverksamheten omsätter såklart mer, men då är ytan fem gånger så stor«, säger Georg Häselbarth på Dinners till foodnet.se.

Högkvalitativa korvar med tillbehör, fräscha sallader, smörgåsar, soppor, färskt bröd och diverse sötsaker kommer att prägla utbudet framöver inom ramen för Dinners Express.
»En riktigt god korv är en riktigt bra produkt och signalerar ett vettigt pris för folk i farten.
Vi vill inte heller gå i klinch med etablerade hamburger- och pizzaaktörer. Sedan är faktiskt korv det som säljer bäst enligt våra kollegor runtom i världen.«

Kvällstid riktas fokus mot Dinners Steakhouse med Jensens Böfhus som förlaga.
»Det blir vårt koncept för casual dining och vår förhoppning är att locka lokalbefolkningen som oftast inte har så mycket mer att välja på än pizza, kebab och hamburgare«, säger Georg Häselbarth.

Inom loppet av sex månader ska moderniseringen av Dinners sex restauranger vara klar. Investeringskostanden beräknas till 3-4 miljoner kronor. Företaget planerar också att öppna fler enheter, men kravet är då att det ska ske i egna fastigheter och inte via hyreskontrakt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063