23948sdkhjf

Fjolårets trendforum är tillbaka

Vilka är framtidens kroggäster, hur lockar man rätt medarbetare och når ut till fler med etnisk mat? Den 8 oktober är det åter dags för succéseminariet Dining Trends.
Dining Trends arrangeras av tidningen RS – Restauranger & Storkök i samarbete med GastroNord. Komikern och föreläsaren Zinat Pirzadeh leder seminariet som är indelat i fyra block.

Första blocket ”Trender & konsumtion” fokuserar på vad som är hett respektive kallt i den internationella matvärlden och hur det påverkar oss i Sverige. Det handlar också om hur du möter framtidens minst sagt krävande matgäster, 80- och 40-talisterna.

Under rubriken ”Personal & rekrytering” får man lära sig mer om hur man kan utveckla sitt inre kvalitetsarbete för att locka rätt medarbetare – och få dem att stanna.
»Efter fjolårets seminarium kom det in flera önskemål att vi skulle ta upp personalsituationen i krogbranschen. Det har vi därför valt att särskilt uppmärksamma i år«, säger Lena Ilkjaer, chefredaktör på RS – Restauranger & Storkök.

Om förra årets seminarium handlade mycket om mat, miljö och klimat är det desto mer etniskt på programmet denna gång.
»I många storstäder ser vi exempel på hur de etniska köken når stjärnstatus och idag har Tokyo fler stjärnor i Guide Michelin än Paris. Det senaste året märks den etniska trenden inte minst i kokboksflödet. Mat från olika delar av Afrika, Östeuropa, Vietnam, Kinas riktiga kök med flera. Det är hög tid att den genuint etniska maten även når krogar i Sverige«, säger Lena Ilkjaer.

Men etnisk mat i klimatsmart tid – är det möjligt? Absolut, det gäller bara att tänka till lite. Lisa Förare Winbladh ger sin syn på saken.

Sista blocket handlar om dagens och framtidens vintrender. Fler och fler utbildar sig till sommelier och bra krogar vet att anställa en. På Dining Trends får du veta hur man bäst utnyttjar kunskapen för att skapa merförsäljning av vin.

LÄS MER om Dining Trends och gör din anmälan här!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063